Faceți căutări pe acest blog

joi, 15 iulie 2010

mixomatoza iepurilor



Mixomatoza este o afectiune infecto-contagioasa de origine virala, extrem de agresiva, care duce la decimarea populatiilor de iepuri salbatici, din ferme sau chiar a companionului dumneavoastra. In urma cu 5 decenii bola a fost introdusa in Australia si Belgia pentru reducerea populatiilor de iepuri salbatici, peste 90% dintre exemplare au murit. Din pacate odata eliberat virusul nu a mai putut fi oprit si a ajuns si la iepurii de casa. In zilele noastre s-a elaborate un vaccine pentru aceasta boala, iar cazurile de noi imbolnaviri au scazut, insa nu a putut fi eradicata de tot. iepurasii tinuti mare parte din timp in interior sunt mai putin predispusi la a contracta virusul, dar un risc exista si trebuie luate toate masurile de preventie.
(citeste mai multe despre mixomatoza iepurilor pe zooland.ro

marți, 13 iulie 2010

Ne pot imbolnavi pasarile de casa!?


Pasarile pot suferi de o multitudine de boli, de diversa etiologie, cu precadere cele salbatice, deoarece sunt expuse mai mult diversilor agenti agresori, dar si cele domestice, care desi au conditii de trai si hrana mai bune, in timp si-au mai pierdut din rezistenta naturala. Exista insa si agenti patogeni care, din nefericire, pot trece de la pasare la om, nu neaparat si provocand boala. In zilele noastre cand si medicina veterinara a facut progrese importante si noi acordam importanta mai mare sanatatii animelelor noastre, riscul contractarii unei boli de la pasarea de casa este foarte mic, in anumite locuri infim, dar exista. Iar cel mai bine e sa previi.
(citeste mai multe despre bolile pasarilor de casa pe zooland.ro.

Sterilizarea pisicilor



Sterilizarea reprezinta manevra chirurgicala prin care se indeparteaza ovarele si uterul pisicii. Castrarea face referire la motani, si presupune eliminarea testicolelor. In momentul in care va ganditi sa va sterilizati pisica nu va lasati influentati de mituri si "sfaturi” neavizate ale cunoscutilor care spun ca "asa vrea Dumnezeu ca pisica sa se inmulteasca” sau ca daca o castrati se ingrasa si devine apatica. Toate decurg din lipsa de informare, de aceea acest articol are menirea sa va prezinte obiectiv avantajele sterilizarii, respectiv castrarii.
(citeste mai multe despre sterilizarea pisicilor pe zooland.ro.

sâmbătă, 10 iulie 2010

Rolul mineralelor pentru sanatatea cainilor



Mineralele sunt elemente naturale care joaca roluri esentiale in functionarea optima a organismului. La fel ca si oamenii si cainii au nevoie de un aport echilibrat de minerale pentru o buna desfasurarea a tuturor proceselor celulare si a functiilor. Reglarea presiunii osmotice, transmiterea influxului nervos, circulatia sangelui, osificarea si diversele reactii metabolice depind de anumite minerale, considerate esentiale si care nu pot ajunge in organism decat prin ingerare (din hrana sau suplimente alimentare). De aceea cand va hraniti patrupedul trebuie sa tineti cont si de acest aspect sis a alegeti o hrana echilibrata care sa ii furnizeze si necesarul zilnic de minerale. In general hrana uscata sau umeda speciala pentru caini este astfel formulate incat sa asigure un aport optime din aceste minerale esentiale. Insa de la producator la producator se poate face rabat de la anumite principii din anumite considerente de pret, de calitate. Analizati cu atentie fiecare eticheta si din punct de vedere al mineralelor inainte de a alege hrana pentru catelul dumneavoastra.
(citeste mai multe despre rolul mineralelor pe zooland.ro.

vineri, 9 iulie 2010

Ingrijirea bobocilor de rata!


Vara este sezonul cand acestia ies din oua. Dupa aproximativ 28 de zile micile macaitoare ies la lumina. Si ne fac sa ne topim de cat de dragalase sunt. Indiferent ca ies din ou in curtea dumneavoastra sau le-ati primit cadou este bine de stiut cum trebuie ingrijite. Aceasta sarcina nu difera completa de cea a ingrijirii puilor de gaina, insa prezinta anumite aspecte diferite, esentiale de care trebuie tinut cont.
(citeste mai multe despre Ingrijirea bobocilor pe zooland.ro.
.

Imblanzirea pisoilor salbatici



De 3500 de ani omul a inceput sa domesticeasca pisicile. Unii sunt de parere ca nici in ziua de azi pisicile nu pot fi considerate imblanzite total, din cauza firii lor independente. Dar pornim de la premiza ca pisica este unul dintre cele mai indragite animale domestice. Sunt insa situatii cand puteam avea de-a face cu o felina adulta sau pisoi care nu au fost obisnuiti cu prezenta omului sau care au avut o relatie distanta fata de noi. Daca e o pisica ce nu suporta atingerea umana sau chiar apropierea, dispare imediat, are un comportament ofensiv sau doar pufaie, atunci putem vorbi ca este o pisica "salbatica”, altfel spus neimblanzita, insuficient socializata.
(citeste mai multe despre imblanzirea pisoilor salbatici pe zooland.ro.