Faceți căutări pe acest blog

marți, 31 ianuarie 2012

Stop rosului la caini!

Mai devreme sau mai tarziu orice proprietar de caine se va confrunta cu problema rosului. Exista numeroase motive pentru care
cainii simt nevoia sa roada (dupa cum am vazut intr-un articol trecut). Un caine niciodata nu va putea fi invatat sa nu mai roada; insa este foarte usor de educat sa roada doar lucruri permise.
Preveniti!
Intotdeauna e mai usor sa previi decat sa tratezi spune o zicala. Perfect adevarat si in acest caz. Cand plecati de acasa sau chiar cand sunteti prin preajma, nu lasati la indemana cainelui niciun obiect din cele care stiti ca le prefera la ros, cum ar fi incaltaminte, haine sau orice alte obiecte casnice. Nemaivand acces la ele, nu mai are ce paguba sa faca. Tot la plecare inchideti cainele intr-o incapere sigura, unde nu are ce sa roada. Totusi avand grija sa ii lasati la dispozitie jucarii de ros. Daca cainele a fost dresat sa foloseasca cusca sau tarcul cat sunteti plecati, in inchideti acolo. Insa atentie doar pentru perioade de timp scurte. In orice conditii lasati la dispozitia cainelui jucarii de ros. De preferinta de forme si materiale diferite, cainii se plictisesc repede. Din cand in cand inlocuiti-le cu altele, iar pe cele precedente ascundeti-le si i-le dati peste ceva timp, cand i se vor parea noi. Oasele de vita sau cele speciale din comert, trecute printr-o supa cu diverse arome sunt o solutie, gustoasa, pentru a determina cainele sa roada ce trebuie.
Jucariile care pot fi umplute cu diverse bunatati sunt ideale pentru a tine ocupat cainele. Jucariile tip Kong sunt rezistente la ros si pe placul tuturor cainilor. In cazul puilor care isi schimba dintii o jucarie din material textil pusa la congelator in prealabil, ii va satisface nevoia de ros si ii va calma gingiile inflamate.
Citeste mai multe despre cum sa opresti cainele din ros pe zooland.ro
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu