Faceți căutări pe acest blog

marți, 8 noiembrie 2011

Animalul de companie e costisitor?! Afla cum sa reduci cheltuielile!



De curand auzeam pe canalele media ca 1 din 10 romani isi abandoneaza animalele de companie pentru ca nu isi mai permit financiar sa le intretina (gest de mare lasitate si indiferenta, insa nu acest subiect il vom dezbate in articolul de fata). Este adevarat faptul ca atat de mult mediatizata criza economica ne-a subtiat buzunarele si fiecare leu trebuie cheltuit cu cap. Putem in continuare sa ne pastram animalul de companie care ne-a fost alaturi atata timp, daca facem alegeri inteligente in ceea ce priveste intretinerea acestuia. In continuare va vom da cateva sfaturi despre cum sa reduceti bugetul alocat companionului fara sa ii altereze bunastarea acestuia si mai ales fara sa fie nevoie sa il izgoniti de acasa.

In primul rand cheltuiti mai putin pe achizitionarea animalului in sine. Cateii din pet- shopuri, de rasa, insa fara certificat de origine, sunt vanduti la pret dublu sau triplu fata de cel de achizitie. Evitati intermediarii cumparand animalele direct de la crescator. Verificati mica publicitate, multi iubitori de animale, care nu fac din aceasta o afacere, isi promoveaza puiutii aici. Cea mai economica solutie este aceea a adoptarii unui animalut abandonat, de pe strada sau din adaposturi. In plus faceti si o fapta buna, care va spori satisfactia de sine. Cainii sau pisicile maidaneze sunt mai rezistente, mai recunoscatoare si de multe ori mai inteligente. In acest fel din start ati economisit cateva sute de euro.

Mentineti animalul sanatos!

Tratarea diferitelor boli la veterinar poate fi destul de piperata financiar. Mentineti animalul sanatos si aveti de doua ori de castigat: bani economisiti si animal fericit. Respectati programul de vaccinari si deparazitari. Vaccinurile si antideparazitarele nu va solicita atat de mult bugetul cum ar face-o tratamentele lungi si vizitele dese la cabinetul veterinar pentru niste boli care pot fi prevenite atat de usor. Evitati accidentele! Invatati cum sa va faceti casa sigura petru animalul de companie detinut. Cand iesiti cu el afara, nu-l scapati din ochi, sau mai bine spus din lesa.

Sterilizati

Animalele sterilizate sunt mai protejate de boli. Prin sterilizare preintampinati gestatiile nedorite si multe alte guri de hranit suplimentar. Scutiti si stresul necesar gasirii de familii pentru fiecare puiut.


Alimentatia contribuie la mentinerea starii de sanatate. Cainele mananca zilnic, mai mult decat are nevoie, astfel ca aveti impresia ca falimentul e dupa colt. Respectati indicatiile producatorului privind ratiile zilnice pentru fiecare talie de caine. Nu hraniti mai mult decat scrie acolo. Uneori poate parea ciudat ca un Ciobanesc sa manance numai doi pumni de granule, insa in aceasta cantitate se afla concentrati toti nutrienti de care are nevoie cainele intr-o singura zi. Cumparati hrana uscata la amblaj mare. Investitia poate parea mare la inceput, insa tinand cont de factorul timp si raportul pret per kg, veti obesrva ca ati facut chiar o afacere buna. Cumparati o hrana de calitate, aparent putin mai scumpa, insa astfel preveniti imbolnavirile ulterioare si banii lasati la veterinar, de care vorbeam mai sus. Faceti cumparaturile din pet- shopuri! Doar aici firmele producatoare de hrana super premium isi expun produsele. Fiti inteligenti si urmariti promotiile. In fiecare luna e posibil sa gasiti anumite produse la pret redus sau cu bonusuri. In cazul conservelor alegeti ambalajul cel mai mare. Chiar daca animalul nu mananca tot o data, restul poate fi depozitate in frigider.



Citeste mai multe despre reducerea cheltuielilor cu animalul de companie numai pe zooland.ro
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu