Faceți căutări pe acest blog

joi, 9 februarie 2012

Baia este o activitate placuta si necesara oricarui animal. Daca majoritatea animalelor prefera baile cu apa, Chinchilla are alte gusturi: baia de nisip. Desi ar putea parea bizar, pentru blana Chinchillei, nisipul este cel mai bun agent de curatare. Este singurul element care poata oferii blanii acestui rozator catifelarea si stralucirea naturala.

Foarte putini proprietari de Chinchilla incepatori stiu cat de importanta este baia de nisip pentru acest animal. In mediul natural Chinchilele se rostogoleau in cenusa vulcanica de pe versantii Anzilor pentru a-si curata blana. Particulele fine ale prafului vulcanic reusesc sa patrunda pana la piele si
sa ancoreze murdaria si grasimea ascunse in blana deasa. In momentul cand animalul se scutura firicele de praf sunt expulzate afara din blana impreuna cu toate impuritatile. Rezultatul este o blana mai moale si mai lucioasa, precum si un animal mai fericit.

Niciodata nu incercati sa imbaiati Chinchilla in apa. Exceptand faptul ca o astfel de baie ar fi un chin pentru animal, apa elimina in totalitate uleiurile naturale de pe firele de par, lasand pielea si blana uscata, neprotejata. Ulterior pot aparea complicatii de tipul infectiilor dermatologice.

Baia de nisip este un comportament natural al oricarei Chinchille si nici un individ nu ar trebui privat de acesta. Nu este doar un capriciu ci si o necesitate. Blana este comoara de pret a acestei specii de rozatoare si trebuie ingrijita adecvat. Imbaierea periodica ajuta animalul sa se mentina sanatos atat fizic cat si psihic. Pentru un animal tinut in captivitate posibilitatea de a si exploata instinctele naturale reprezinta recompensa suprema. In concluzie pentru a avea o Chinchilla fericita cu o blana impecabila oferiti-i cate o baie de nisip periodic. In continuare va vom oferi informatii despre ce aveti nevoie in acest sens.


Citeste mai multe despre baia cu nisip pe zooland.ro
.

Un comentariu: