Faceți căutări pe acest blog

joi, 2 februarie 2012

Cainele si transportul cu trenul!


Calatoria cu trenul va fi o experienta placuta atat pentru stapan cat si pentru animal daca se iau toate masurile de siguranta necesare. Cainele trebuie sa se simta in siguranta, iar ceilalti calatori sa nu fie deranjati de prezenta lui. sa nu uitam si faptul ca trebuie respectat regulamentul CFR privitor la calatoria cu cainele.

Prevederi CFR

Conform http://www.cfrcalatori.ro/215, este permisa calatoria cu trenul in vagoanele de calatori a cainilor insotiti, daca acestia poseda botnita si lesa si daca nici un calator nu protesteaza. Insotitorul are obligatia sa pastreze curatenia si sa se asigure ca animalul nu produce vreo dauna sau nu ii deranjeaza pe ceilalti calatori (latrat, marait, sarit).

Cainii de talie mica, care sunt tinuti in brate sau cei transportati in custi, nu vor plati bilet de calatorie. Pentru un caine tinut liber pe podeaua vagonului se va plati un bilet in valoare de 50% din tariful standard pentru aceea ruta.

Controlorul sau alte organe autorizate va pot solicita sa prezentati carnetul de sanatate, pentru a verifica daca animalul este sanatos. De aceea nu uitati carnetul acasa!
Citeste mai multe despre transportul cu trenul al cainelui pe zooland.ro
.

3 comentarii: